Na most nem értek egyet senkivel, aki szapulja a részt, ez NAGYON jó volt, végre, az évad messze legjobb része eddig. Ez nem jelenti azt, hogy tökéletes volt, meg nem volt sosem jobb, de ennél éreztem először az évadban azt, hogy most azonnal újra nézném. Na akkor:
- Tyrion, Tyrion, Tyrion Majdnem tapsoltam a képernyő előtt. Végre, VÉGRE valaki használja is a fejét és a józanságát valamire Essosban, és nem csak izomból akarja megoldani, és végre, VÉGRE valaki kimondta Dany nagy hibáját. Kíváncsi vagyok, hogy Dany mit fog ehhez szólni, amikor visszajön...de nagyon remélem, hogy nem fordul át megint idiótába, és tesz tönkre mindent.
- Daenerys...hát igen. Én megértem Aizen frusztrációját, megint túl könnyen ment neki (ráadásul nekem ez a tűzállóság sem jön be, de nem lehet egy rossz szavam sem, a sorozat ezt már a második évadban, a halhatatlanok házában is egyértelművé tette, itt csak kihasználták ezt, és teljesen logikus is volt...csak túl könnyű, rossz szájíze marad az embernek.)
Nem tudom negatívumnak értékelni, mert ez így is- úgy is megtörtént volna, de kicsit tényleg idegesítő, hogy Dany egyre jobban piedesztálra van emelve. De Tyrion (még ha a távollétében is) azért megmondta. Nagyon várom már, hogy találkozzanak.
- Különösen azért, mert látszik, hogy mennyire jót tesz már a sztorinak, hogy ha fontos karakterek útja végre összefut. Mert ez így már túl szeparált. Ugye a Jon-Sansa találkozásra gondolok. Amiről fölösleges beszélni, mindenki, akiben kicsi szeretet is van a Starkok iránt...az érti Gyönyörű volt. Arról nem is beszélve, amikor "csak" beszélgettek. Kellett már ez. Sansa nagyon tetszett, bár én mindig szerettem, megértettem azt is, hogy miért volt ostoba liba, amikor ostoba liba volt. De ez a Sansa már nem az a Sansa.
Viszont Jon...én megértem, miért olyan, amilyen, és örülök is, hogy nem múlt el minden nyom nélkül a halála. Viszont remélem, hogy nem sokáig marad így, és visszanöveszti a tökeit. (Amúgy ezt pont mostanra vártam volna, a pink-letter megérkezésekor, hogy elszánja magát. Ehelyett csak Sansát nézte. Remélem ez nem tart sokáig, na, Jon, aki az ötödik évadban masszív kedvenc karakter lett, azért az utolsó, asztali jelenetnél szépen építette le magát.) És jöhet a Deresi csata, nyilvánvaló végkimenetellel, de remélem baromi jól, és epikusan fogják megoldani (egy Wyman Manderly The North Remembers kéne ide, de nagyon).
- Királyvár eleinte nem volt mozgalmas, de azért csak beindult. Végre. Ideje volt már.
- Ramsay. Jó volt. Bár ide pont illett volna egy kis kínzás.
- Ami meg nagyon tetszett még, az Theon. Egyértelmű volt, hogy nem uralkodhat, és nagyon tetszett, hogy így hozták ki a sztorit. (Azt már rég nem kell nézni, hogy az utat egy rész alatt tette meg ).
A kérdés az, hogy mit fog csinálni akkor, ha nem Yara (Asha) fog trónra kerülni. (könyv spoiler: mert ha nem térnek el, ugye, akkor Euron lesz a király, és minek hozták volna be, hogy ha nem ő lenne. Mindegy, nem is kérdés, 99,9%, hogy ő lesz, a kérdés, hogy Theon mit fog csinálni. Megy majd Yaraval? Vagy Euron riválist lát benne (ami hülyeség lenne, mert Yara ezerszer nagyobb rivális), és megöleti? Kétlem, azok után, amiken keresztül ment.
Mindegy is. Nagyon jó volt. Nem tökéletes, de végre nagyon jó volt.